Welcome to RIBApix!
You have no items in your basket.
Close
Filters
Search

Zoo buildings

View as Grid List
Sort by

Whipsnade Zoo: model of the Elephant House

RIBA4757
Lubetkin & Tecton
NOTES: Each of the four Indian elephants was allotted a separate circular unit. The use of top lighting and continuous long windows which could be closed in the winter combined the need for public display with the comfort of the animals. The buildings are relatively small because it was only intended that young elephants should be housed at Whipsnade, the older ones remaining in London. However, larger elephants replaced the original inmates and the Zoo authorities accordingly made some alterations to the buildings.

Elephant House, Whipsnade Zoo

RIBA4760
Lubetkin & Tecton
NOTES: Each of the four Indian elephants was allotted a separate circular unit. The use of top lighting and continuous long windows which could be closed in the winter combined the need for public display with the comfort of the animals. The buildings are relatively small because it was only intended that young elephants should be housed at Whipsnade, the older ones remaining in London. However, larger elephants replaced the original inmates and the Zoo authorities accordingly made some alterations to the buildings.

Elephant House, Whipsnade Zoo: one of the residents by the pool

RIBA4761
Lubetkin & Tecton
NOTES: Each of the four Indian elephants was allotted a separate circular unit. The use of top lighting and continuous long windows which could be closed in the winter combined the need for public display with the comfort of the animals. The buildings are relatively small because it was only intended that young elephants should be housed at Whipsnade, the older ones remaining in London. However, larger elephants replaced the original inmates and the Zoo authorities accordingly made some alterations to the buildings.

Elephant House, Whipsnade Zoo: two residents taking to the pool

RIBA4762
Lubetkin & Tecton
NOTES: Each of the four Indian elephants was allotted a separate circular unit. The use of top lighting and continuous long windows which could be closed in the winter combined the need for public display with the comfort of the animals. The buildings are relatively small because it was only intended that young elephants should be housed at Whipsnade, the older ones remaining in London. However, larger elephants replaced the original inmates and the Zoo authorities accordingly made some alterations to the buildings.
Categories
)
CLOSE