Welcome to RIBApix!
You have no items in your basket.
Close
Filters
Search

Conversion of buildings

View as Grid List
Sort by

Imagination offices, 25 Store Street, London: a waiting area

RIBA158387
Herron Associates
NOTES: See RIBA147306 for a black and white version of this image.

Imagination offices, 25 Store Street, London: detail of the high-tensile roof covering with one of the compression umbrellas

RIBA158388
Herron Associates
NOTES: See RIBA147307 for a black and white version of this image.

Imagination offices, 25 Store Street, London: the lightwell and central atrium

RIBA158389
Herron Associates
NOTES: See RIBA147308 for a black and white version of this image.

Theatre del Te, Palazzo del Te, Isola del Te, Mantua: looking from the entrance lobby under the banked seating to show the preserved and illuminated original 15th century floor of the stable block

RIBA158732
Poltronieri, Adolfo
NOTES: This was a conversion of the stable block of the Palazzo del Te (1535 by Giulio Romano) by the architect Adolfo Poltronieri into a lecture theatre. Earlier, in 1984, the same architect had created an exhibitiion gallery in the attic above the vaulted ceilings of the main rooms of the Palazzo. The design of the lecture theatre was largely shaped by the desire to preserve and reveal what existed, in this case, the original brick and pebble floor. Hence the banked seating and stairs have been suspended from the walls above. See RIBA130423 for a black and white version of this image.

Theatre del Te, Palazzo del Te, Isola del Te, Mantua: detail showing the suspended anchorage cable from the old wall to the seating and handrail

RIBA158733
Poltronieri, Adolfo
NOTES: This was a conversion of the stable block of the Palazzo del Te (1535 by Giulio Romano) by the architect Adolfo Poltronieri into a lecture theatre. Earlier, in 1984, the same architect had created an exhibitiion gallery in the attic above the vaulted ceilings of the main rooms of the Palazzo. The design of the lecture theatre was largely shaped by the desire to preserve and reveal what existed, in this case, the original brick and pebble floor. Hence the banked seating and stairs have been suspended from the walls above. See RIBA130424 for a black and white version of this image.

Theatre del Te, Palazzo del Te, Isola del Te, Mantua; the auditorium of the lecture theatre

RIBA158734
Poltronieri, Adolfo
NOTES: This was a conversion of the stable block of the Palazzo del Te (1535 by Giulio Romano) by the architect Adolfo Poltronieri into a lecture theatre. Earlier, in 1984, the same architect had created an exhibitiion gallery in the attic above the vaulted ceilings of the main rooms of the Palazzo. The design of the lecture theatre was largely shaped by the desire to preserve and reveal what existed, in this case, the original brick and pebble floor. Hence the banked seating and stairs have been suspended from the walls above. See RIBA130425 for a black and white version of this image.

Theatre del Te, Palazzo del Te, Isola del Te, Mantua: the suspended bank of seating in the auditorium seen from the dais

RIBA158735
Poltronieri, Adolfo
NOTES: This was a conversion of the stable block of the Palazzo del Te (1535 by Giulio Romano) by the architect Adolfo Poltronieri into a lecture theatre. Earlier, in 1984, the same architect had created an exhibitiion gallery in the attic above the vaulted ceilings of the main rooms of the Palazzo. The design of the lecture theatre was largely shaped by the desire to preserve and reveal what existed, in this case, the original brick and pebble floor. Hence the banked seating and stairs have been suspended from the walls above. See RIBA130426 for a black and white version of this image.

Palazzo del Te, Isola del Te, Mantua: the cantilevered bridge over the domed vaulting in the attic exhibition space

RIBA158737
Poltronieri, Adolfo
NOTES: This was a conversion, by the architect Adolfo Poltronieri, of the attic above the vaulted ceilings of the main rooms of the Palazzo into an exhibition space and gallery to show the Acerbi collection of Greek and Egyptian antiquities. He has done this by creating a cantilevered walkway over the humps of the vaults below. See RIBA130429 for a black and white version of this image.

Palazzo del Te, Isola del Te, Mantua: the cantilevered bridge undulating over the domed vaulting in the attic exhibition space

RIBA158738
Poltronieri, Adolfo
NOTES: This was a conversion, by the architect Adolfo Poltronieri, of the attic above the vaulted ceilings of the main rooms of the Palazzo into an exhibition space and gallery to show the Acerbi collection of Greek and Egyptian antiquities. He has done this by creating a cantilevered walkway over the humps of the vaults below. See RIBA130430 for a black and white version of this image.

Palazzo del Te, Isola del Te, Mantua: the attic exhibition space with the cantilevered bridge over the domed vaults, stairs at the end, flanked by display cases

RIBA158739
Poltronieri, Adolfo
NOTES: This was a conversion, by the architect Adolfo Poltronieri, of the attic above the vaulted ceilings of the main rooms of the Palazzo into an exhibition space and gallery to show the Acerbi collection of Greek and Egyptian antiquities. He has done this by creating a cantilevered walkway over the humps of the vaults below. See RIBA130431 for a black and white version of this image.

Palazzo del Te, Isola del Te, Mantua: one of the display cases in the attic exhibition space

RIBA158740
Poltronieri, Adolfo
NOTES: This was a conversion, by the architect Adolfo Poltronieri, of the attic above the vaulted ceilings of the main rooms of the Palazzo into an exhibition space and gallery to show the Acerbi collection of Greek and Egyptian antiquities. He has done this by creating a cantilevered walkway over the humps of the vaults below. See RIBA130432 for a black and white version of this image.

Palazzo del Te, Isola del Te, Mantua: detail of the cantilevered bridge over the domed vaulting in the attic exhibition space

RIBA158741
Poltronieri, Adolfo
NOTES: This was a conversion, by the architect Adolfo Poltronieri, of the attic above the vaulted ceilings of the main rooms of the Palazzo into an exhibition space and gallery to show the Acerbi collection of Greek and Egyptian antiquities. He has done this by creating a cantilevered walkway over the humps of the vaults below. See RIBA130433 for a black and white version of this image.
Close
)
CLOSE