Welcome to RIBApix!
You have no items in your basket.
Close
Filters
Search

Restaurant extension, Whipsnade Zoo: the forecourt entrance area separated from the dining area by a curved wall

RIBA Ref No RIBA49419
Architect/DesignerLubetkin & Tecton
CountryUK: England
CityWhipsnade
Subject Date1935
Image Date1935
ViewInterior
StyleModern Movement
MediumPhotoprint
Library Reference5034/2
OrientationPortrait
Colour InfoBlack and white
CreditRIBA Collections
SubjectZoo buildings ; Walls ; Restaurants ; Entrances ; Glass bricks
NOTES: This project was an extension to the 18th century farmhouse that had been used as a restaurant and represents an attempt to demonstrate that a modernist solution could blend harmoniously with old buildings despite the differences in form and materials. Glass bricks were employed to highlight the entrance front which anticipates that of the Finsbury Health Centre.
*

Please describe how you will use the image including publication or exhibition title.

+ -
*
*
*
)
CLOSE