Welcome to RIBApix!
You have no items in your basket.
Close
Filters
Search

Highpoint One, North Hill, Highgate, London: facade detail showing the cantilevered balconies and fenestration

RIBA Ref No RIBA28085
Architect/DesignerLubetkin & Tecton
Artist/Photographervon Sternberg, Morley (1954-)
CountryUK: England
CityLondon
Subject Date1935
Image Date2002
ViewExterior
StyleModern Movement
MediumDigital image
OrientationPortrait
Colour InfoColour
CreditMorley von Sternberg / RIBA Collections
SubjectWindows ; Housing ; Flats ; Balconies
*

Please describe how you will use the image including publication or exhibition title.

+ -
*
*
*
Customers who bought this item also bought

Penguin Pool, London Zoo, Regent's Park, London

RIBA3518-62
Lubetkin Drake & Tecton
NOTES: This was Tecton's second commission for the Royal Zoological Society, the site consisting of a series of derelict ponds and a paddock. A dramatic design was needed to show off the antics of the penguins and this was achieved by two cantilevered ramps spiralling around one another without any intermediate support. The surrounding trees were kept and a cover provided around part of the elliptical structure to protect the penguins from the sun. The flat paths were coated with plastic rubber, the steps were of slate and the concrete ramps were kept wet by a revolving fountain. The structure was allowed under a clause in the London Building Act which exempted from the regulations buildings under a certain size which were not destined for human habitation and which were more than 30 ft from any other building. The pool had been allowed to fall into a state of disrepair after the Royal Zoological Society encountered strong opposition to its plans for major alterations in 1951. The pool was listed in 1970 and restored in 1988. The executive architects were Lubetkin and Drake.

Holly Frindle (House B), Whipsnade Park, Dunstable: the front elevation

RIBA28077
Lubetkin & Tecton
NOTES: Inspired by Lubetkin's designs for Hillfield (House A), Dr Ida Mann asked him to design for her something on similar lines but smaller. The house was much more conventional than its neighbour but like it has been greatly altered by subsequent owners.
Close
)
CLOSE