Welcome to RIBApix!
You have no items in your basket.
Close
Filters
Search

Extension of St Benedict's Abbey, Vaals: a moment of quiet reflection in the nave of the church

RIBA Ref No RIBA40742
Architect/DesignerLaan, Hans van der (1904-1991)
Artist/PhotographerORCH Orsenigo-Chemollo
CountryNetherlands
CityVaals
Subject Date1967
Image Date1999
ViewInterior
StyleModern Movement
MediumDigital image
OrientationPortrait
Colour InfoColour
CreditORCH Chemollo / RIBA Collections
SubjectChurch fittings ; Seating ; Brickwork ; People ; Wood ; Abbeys ; Churches
NOTES: Dom Hans van der Laan, Benedictine monk and architect, was commissioned in 1956 to complete the construction work on the abbey that had begun in 1927. The adding of the church, the library, a sacristy and an open arcade around a new cloister took until 1986 to complete. The church, together with its annexes, was completed in 1967.
*

Please describe how you will use the image including publication or exhibition title.

+ -
*
*
*
)
CLOSE