Welcome to RIBApix!
You have no items in your basket.
Close
Filters
Search

1-10, Southernhay West, Exeter: the rear elevation with the laid out garden

RIBA Ref No RIBA120288
Architect/DesignerNosworthy, Matthew (1750-1831)
Williams, P. E.
CountryUK: England
CityExeter
Subject Date1789
Image Date1977
ViewExterior
MediumPhotoprint
Library ReferenceAP333/194
OrientationPortrait
Colour InfoBlack and white
CreditArchitectural Press Archive / RIBA Collections
SubjectOffices ; Gardens ; Houses ; Restoration ; Conversion of buildings
NOTES: Nos 1-10 Southernhay, a late Georgian terrace by Matthew Nosworthy, was restored and converted into offices by P. E. Williams, architect to surveyor Richard Ellis, in 1973-1975. The rear extensions were removed as part of the restoration to allow a public garden to be laid beside the city wall . To compensate for the space lost by their removal, a single storey podium has been built at basement level out of which rise two large brick service towers, as seen here. The roof of the podium was to be used as a public walkway.
*

Please describe how you will use the image including publication or exhibition title.

+ -
*
*
*
Close
)
CLOSE